Áldozatsegítés a Savaria Történelmi Karneválon

Áldozatsegítés a Savaria Történelmi Karneválon

Szombathely legnagyobb nyári rendezvényére a Vas Megyei Civil Információs Centrumtól kapott meghívást szervezetünk. A Civil Korzón, civil szervezetek színes kavalkádja között 2019. augusztus 24. napján Mester Anikó és dr. Bodnár Zsolt képviselte Központunkat, akik nyitott szívvel és tapasztalatokkal fogadták az eseményre érkezőket.

A kollégák Szombathely gyönyörű belvárosában megrendezett karnevál keretében az érdeklődőket tájékoztatták az Áldozatsegítő Központok szolgáltatásairól és az áldozattá válás megelőzésének lehetőségeiről. Az áldozatsegítő és jogász munkatársak figyelemfelhívó plakátokkal, játékos feladatokkal és jó tanácsokkal várták a látogatókat.

A helyi és vidéki karneválozók – akik között családok, aktív nyugdíjasok, bulizó tinik és fiatalok szép számmal akadtak – leginkább az iskolai erőszakra, az online bántalmazásra, az internetes adatvédelemre, a csalások módjára és azok megelőzésének lehetőségeire voltak kíváncsiak. Standunkat meglátogatta olyan személy is, aki már évekkel ezelőtt átélte az áldozattá válás folyamatát és megosztotta az áldozatsegítő munkatársakkal a saját történetét, tapasztalatait. Az egykori áldozatnak abban tudunk segíteni, hogy mit tud tenni annak érdekében, hogy megelőzze az ismételt áldozattá válást, illetve fel nem dolgozott traumájának kezeléséhez ingyenes pszichológusi segítséget adunk!

Hiszünk abban, hogy ezen a forró nyári napon hacsak egy embert is sikerült az információinkkal felvértezni és ezzel megelőzni áldozattá válását, hacsak egy embert is sikerült megvédeni attól, hogy újból áldozattá váljon, hacsak egy embernek enyhíthettünk a bűncselekmény okozta lelki károkon, vagy odafigyeléssel és értő hallgatással, segítő beszélgetéssel a bűncselekményből eredő negatív következmények feldolgozásának útján elindítottunk, akkor már megérte! Áldozatsegítő Központunk továbbra is megtalálja Szombathely nyilvános rendezvényekein, mert kiemelten fontosnak tartjuk, hogy minél több emberhez eljussanak a segítés lehetőségei, ingyenes szolgáltatásai, hiszen az ember és az emberi élet érték.

 

 

Close Menu