Játékos tájékoztatás a Kőszegi Ostromnapon

Játékos tájékoztatás a Kőszegi Ostromnapon

Kőszeg Vas megye egyik kis ékszerdoboza, ahol immár 13. éve megemlékeznek az 1532. évi török városostromról. Ez alkalomból a szombathelyi Áldozatsegítő Központ ismét meghívást kapott a Vas Megyei Polgárőr Szövetség Kőszegi Polgárőr Egyesülete részéről,hogy a sok kézműves kincs, kulináris élvezetek, kézműves foglalkozások és történelmi bemutatók mellett 2019. augusztus 3-án játékszigetté és információs ponttá alakuljon. Ezúton is köszönjük nekik!

A fesztiválok, karneválok, nyári rendezvények nagy tömegeket mozgatnak meg, ahol egy-egy óvatlan pillanatban akár lopás áldozataivá is válhatunk. Mi ilyenkor a teendő? Milyen ingyenes szolgáltatások biztosításával tud az állam segíteni? Hol, mikor, milyen módon tudja az áldozat igénybe venni?

Míg a gyerekek önfeledten, egymásnak idegenként szőnyegünkre letelepedve belefeledkeztek a készségfejlesztő játékok tengerébe, addig a szülőknek, nagyszülőknek a fenti kérdésekre adtunk választ. Meglepődtek az új információk hallatán és hálásan megköszönve tették zsebre tájékoztató névjegykártyáinkat. Örömmel tapasztaltuk, hogy többgenerációs családokat is meg tudtunk szólítani. Különleges pillanatot élhettünk meg, amikor egy egész család telepedett le hozzánk és fogtak közös játékba. Akadtak olyan szülők is, akik míg a gyermekeik játékba merültek, ők egymással foglalkoztak: asztalunknál teszt segítségével megtudhatták, mi a saját szeretetnyelvük és mi a társuké? A forgatag közepében meghitt beszélgetésekre került sor…

Ha áldozattá vált, jelentkezzen az Önhöz legközelebbi áldozatsegítő központnál személyesen, írásban, e-mailben, telefonon vagy hívja a nap 24 órájában elérhető ingyenes zöldszámot (Áldozatsegítő vonal): 06-80-225-225. Van segítség!

 

Close Menu