ERGO féléves értekezlet

BUDAPEST – MISKOLC – SZOMBATHELY

2019.07.12.

Az ERGO – Európai Regionális Szervezet az Igazságügyi Minisztérium felkérésére 2019. januárjától működteti az Áldozatsegítő Központokat. A július 12-i féléves értekezleten a központok képviselői bemutatták a helyi kihívásokat, ügyfélkörüket, az ebből fakadó speciális feladataikat és küldetésüket. A munkatársak a jogszabály szerinti, megváltozott élethelyzetbe került áldozatok támogatása mellett számos rendezvényen, konferencián, tréningen és interjúban hívták fel a figyelmet az áldozatvédelemre. A kapcsolatépítésre nagy hangsúlyt fektetnek, hiszen a társszervezetekkel való együttműködés elengedhetetlen az áldozatok egyénre szabott, komplex támogatása érdekében.

A találkozó elsődleges célja a jó gyakorlatok, pozitív tapasztalatok megosztása, valamint a további célkitűzések meghatározása volt. Az értekezletet Ékes Ilona elnök asszony vezette, aki hangsúlyozta a prevenciós tevékenység fontosságát, a civil szervezetekkel való együttműködést, illetve az emberkereskedelem áldozatainak segítését.

A kis létszámú, ám annál inkább elhivatott csapat számára megerősítő volt a találkozás: érdemes azért tenni, hogy a jog, az erkölcs és az igazságosság érvényesüljön.

Close Menu