Budapest III. kerület, Óbuda-Békásmegyer – ÁSZER ülés

ÓBUDA-BÉKÁSMEGYER ÁLDOZATSEGITŐ SZAKMAI EGYÜTTMŰKÖDÉSI RENDSZER

2019. június 18-án 14:30 órai kezdettel a 1036 Bp. III. ker. Kiskorona utca 3. szám alatt lévő Óbudai Szociális Szolgáltató Intézmény Dísztermében megrendezésre került – lakossági fórummal egybekötött – az Óbuda-Békásmegyer Áldozatsegítő Szakmai Együttműködési Rendszer II. éves ülése.

Az összejövetelt Kelemen Viktória alpolgármester nyitotta meg.

Köszöntőjében kifejtette az ÁSZER hatékonyságát, mivel általa a lakosság tudatosan alakítja, erősíti az egymás iránti figyelmet. A kerületi ÁSZER 2015. decemberében alakult, és beszámolót évente 3 alkalommal tartanak.

Diószegi Judit r. őrnagy a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács munkatársa arról beszélt, hogy az új stratégia szerint, amely 2013-ban jött létre, a helyi problémákat helyben kell megoldani. Kifejtette, hogy az idős emberek tapasztalatára szükség van, azokat fel kell használni a mindennapi rendőri munkában.

Szikszó Sándor r. alezredes a BRFK III. ker. Rendőrkapitányság Vezetője előadásában főként az idős emberek sérelmére elkövetett bűncselekmények elkövetési módszereire hívta fel a figyelmet, valamit fontos tanácsokkal, hasznos, gyakorlati megoldásokkal látta el a hallgatóközönséget.

Ezt követően dr. Molnár Zsolt szakmai vezető az ERGO Budapesti Áldozatsegítő munkatársa ismertette a résztvevőkkel a szervezetben bekövetkezett változásokat, ismertette a központ munkáját, az áldozatsegítés lehetőségeit és megismertette a jelenlévőkk az áldozatsegítő központ munkatársát, Tukora Erikát, aki a rendőr-kapitányságon tart ügyfélfogadást a rászoruló áldozatoknak.

Szűcs János, a Budapest III. kerület Polgárőr Egyesület elnöke a polgárőrség munkájáról ejtett pár szót. Ők 2009 óta önkéntes alapon segítik a társszervek munkáját.

A program végén a BRFK Bűnmegelőzési Osztályának munkatársainak a „Mozgásban a bűnmegelőzés” – Mobil Bűnmegelőzési Centrum bemutatóját tekinthették meg az érdeklődők.

https://obuda.hu/blog/hirek/a-szepkoruak-vedelme-volt-az-aldozatsegito-lakossagi-forum-temaja/

     

Close Menu